Sheepdog Team

SIMON

Simon is sinds 1994 operationeel bij de Politie. 


Hij heeft een passie voor het bovenhalen van het potentieel van zijn zelfverdedigingsstudenten. Dit zowel bij Politie, Defensie, Security of bij burgers. 

Hij heeft gewerkt in diensten zoals interventie, motoragent, opleider bij de permanente vorming (zelfverdediging / taktiek / schieten), pro-actieve recherche/arrestatieteam, rechercheur sectie drugs, close protection beveiliger , patrouille met de fiets en is momenteel adjunct directeur van de opleiding bij de Politie van Brussel Zuid.

Hij heeft in zijn verre jeugd 3 x in de nationale selectie van het roeien voor België deelgenomen in 2-, 4+ en 8+.

En blijft sportief ondanks de blessures van het leven.

Hij heeft getraind in Engels boksen, Thaiboksen, Jeet Kune Do, Wing Tsun, Aïkido, Shooto, Kali/Escrima en diverse zelfverdedigingssystemen.

Hij heeft wereldwijd als trainer gewerkt voor ASP (telescopische wapenstok, handboeien, pepperspray en lampen), Safariland Def Tech (less lethal opties), Safariland Protech (ballistisch schild), CTS (less lethal opties), Simunition (force-on-force), Red Man (force-on-force), Wallbanger (dynamisch binnenvallen).

Hij spreekt Vlaams, Frans, Engels, Deens en wat Duits.

Hij is getrouwd met Maaike en de trotse vader van twee zonen: Thor en Erik.

Hij is de president van Sheepdog.

Alex is al 20 jaar politieagent, dit sinds 2000.

Hij begon als vanzelfsprekend bij de interventiedienst van de politie (101 in België) en trad in 2004 toe tot de ACB (Anti-Criminaliteit Brigade beter gekend als BAC).

In de ACB was hij samen met zijn collega’s verantwoordelijk voor het zoeken naar delicten op heterdaad, het vinden van ontsnapte gevangenen en mensen die door justitie worden gezocht (arrestatiebevel), het overbrengen van gevaarlijke gevangenen en het meewerken in de spotterscel die tijdens zogenaamde risicovolle voetbalwedstrijden toezicht moet houden en informatie moet verzamelen.

Ook het bijstand leveren aan de collega’s van de interventiedienst in geval van riskantere interventies en de dienst recherche bij versterkte huiszoekingen.


In 2014 werd hij schietinstructeur bij de politie, wat logisch is gezien het feit dat dit zijn passie was nog voordat hij bij de politie kwam.


Hij is een van de drie oprichters van Sheepdog Belgium

Koen heeft een verleden als hoger redder en zwemles gever. Hij geeft nu nog steeds zwemles in bijberoep. In 2012 is hij lid geworden van de Federale politie. Hij is beginnen te werken op de Nationale politieschool te Brussel om de administratie en logistiek te regelen voor het departement geweldbeheersing en sport. Daar is de passie voor de schietsport begonnen en kreeg de eerste initaties in de wereld van de wapenmakerij.
In 2017 is hij overgegaan naar de Lokale politie Zone Brussel Zuid. Hier is hij verantwoordelijk voor de organisatie en planning van de politie opleidingen, zoeken naar nieuwe opleiders, de logistiek beheren, wapens herstellen, uitdelen en onderhouden.
Hij heeft het inzicht om snel fouten te ondekken bij beginnende schutters om hen zo op een snel tempo naar een hoog niveau te brengen. Dit zowel op gebied van precisie schieten als parcours schieten. Pistool upgrades, je helpen met materiaal keuzes en meer dan al heeft hij dankzij zijn administratieve functies ook de wapenwetgeving onder de knie en kan hij helpen met al het papierwerk van wapen kopen tot sportschutterslicentie.
Koen neemt nu reeds enkele jaren ook deel aan nationale en internationale wedstrijden parcourschieten (IPSC). Dit is een dynamische schietdiscipline die snelheid en precisie nodig heeft. Deze sport kan uitvoerig getraind worden via privé lessen of via de groeps lessen in de club.
Zelf schiet Koen in de discipline IPSC – production optics, dit wil zeggen met een standaard pistool maar met een optisch richtmiddel type reddot. In zijn geval de GLOCK 17 gen 5 MOS met als reddot SHIELD RMSw (4 moa). Naast pistool schiet hij ook discipline IPSC – PCC (pistol carabine caliber) met andere woorden een geweer met pistool munitie. Hiervoor gebruikt hij de JP-Enterprises GMR-15 en als optisch richtmiddel een aimpoint T2 (2 moa).
Hij geeft momenteel cursussen zoals : Pistool schieten, geweer schieten, pompactie schieten en natuurlijk ook nog zwemles voor zowel jong als oud.
Hij spreekt Vlaams, Frans en Engels.
Hij is bestuurslid van Sheepdog.